Задържаха 10 000 фалшиви детски играчки на Ферибот Оряхово. На 12 май

...
Задържаха 10 000 фалшиви детски играчки на Ферибот Оряхово. На 12 май
Коментари Харесай

Митнически шеф с разкрития за арестуваните играчки

Задържаха 10 000 подправени детски играчки на Ферибот Оряхово.

„ На 12 май сътрудниците са селектирали за щателна митническа инспекция – по метода за разбор на риска, товарна комбинация пътуваща от Гърция за Чехия. При прегледа на документите сътрудниците се усъмняват, че най-вероятно става дума за играчки, които нарушават правата за интелектуална благосъстоятелност “, изясни началникът на митническия пункт Димитър Каменов.

По време на физическата инспекция митничарите откриват денкове с покемони, без ясното за качеството на детските играчки. „ По тях няма никакви етикети. Не е ясно за каква възраст за предопределени тези играчки и от какви материали са създадени “, разясни Димитър Каменов.

Според него казусът с тази пратка не е единствено в нарушаването на интелектуалната благосъстоятелност, само че и в това, че тези играчки заплашват здравето на децата.

„ След като задържахме пратката, ние уведомихме правовите притежатели на марките. Сега чакаме да получим съобщение, какво да вършим с тези играчки – дали да се унищожат, или да бъдат върнати на търговците. Засега те се съхраняват при нас “, уточни още началникът на митническия пункт.

Според Димитър Каменов детските играчки, дружно с цигарите, са най-честите артикули, които се придвижват незаконно през границите.  На този митнически пункт обаче това е първата такава пратка, хваната от началото на годината.

През 2023 година българските митнически инспектори са задържали в над 30 случая повече от 100 000 детски играчки. Детските играчки заемат едно от водещите места измежду най-често фалшифицираните артикули, носители на търговски марки, съобщавато още от Агенция „ Митници “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР